Na stilte komt de storm…

Even stil geweest hier, druk geweest met veel verschillende dingen en daardoor schoot het er bij in om te bloggen. Excuses, maar goed, nu dan een update!

In de afgelopen weken heeft Charlotte een gooi gedaan naar het trackteam door op de schoolwedstrijd heel hard te rennen en tweede te worden. Heel knap gezien het feit dat ze nog nooit echt hardgelopen had! Helaas was ze net niet snel genoeg om uitgezonden te worden naar de regiowedstrijd, maar trots zijn we er niet minder om!

Jonathan is vrijgesteld van de eindtoetsen van zijn leerjaar. Simpelweg omdat hij driekwart van de stof niet gehad heeft. Hij vindt het helemaal niet erg natuurlijk 😉 !

En terwijl Jakko nog druk bezig is met netwerken en productontwikkeling, timmert Kim een beetje aan de weg in paardenland. Na een advertentie op Facebook een lesklantje gehad en hopelijk volgt daar meer uit, er zijn in ieder geval deuren open gegaan! Daarnaast via de jury waar ik onlangs bij heb geschreven, een adresje gekregen om een paard te gaan rijden, en zodoende zit ik weer fijn (bijna) dagelijks op een paardenrug en af en toe zelfs op twee! Heerlijk om weer te kunnen zeggen dat ik naar stal ga hihi! Ik ben vooral bezig met Skylar, een merrie van 1.66 m. ongeveer, een heel lief dier!

2016-05-18 16.23.58

 

En last but not least:  we zijn druk bezig met rijbewijzen. Jakko en ik moeten helaas zowel een theorietest als een praktijktest afleggen voor we ons Canadese rijbewijs hebben. Beetje irritant en frustrerend, wetende dat ze in de naastliggende provincie BC gewoon aan omruilen doen… Maar goed, Jakko heeft zijn theorie al gehaald en mag nu onder begeleiding achter het stuur :P, en kan over 2 weken zijn praktijktest gaan doen. Haalt hij die dan is zijn Canadese rijbewijs wel meteen een volwaardig rijbewijs omdat we al langer dan 2 jaar een NL rijbewijs hadden.. Ik moet allebei nog doen, tegelijkertijd is niet slim want dan mogen we allebei niet meer, aangezien we niet iemand hebben die dan naast ons kan zitten…Aparte regeltjes helaas…

Jonathan moet hetzelfde traject afleggen, dat mag al vanaf 14 jaar. Enige verschil is dat hij dan in etappes een volwaardig rijbewijs haalt en tussentijds aan extra regels gebonden is. Vandaag zijn we dus maar begonnen met het doornemen van verkeersborden, en stiekem, heel illegaal, heeft meneer een heel klein stukje zelf achter het stuur gezeten. Glunderend en wel!  Maar voor hij echt legaal mag rijden, moet hij eerst zijn theorietest doen, en dat betekent studeren. Maar ja, das best wel slaapverwekkend…

2016-05-20 16.40.35

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *