Twee maanden later…

En we zijn nog steeds erg happy en blij hier! De tijd gaat snel, twee maanden geleden waren we net geland in Calgary en zaten we aan een pizza in het B&B. Ik had toen niet durven dromen dat het nu al zo goed zou gaan hier, en dat de kids het zo fijn zouden hebben op school! Want dat hebben ze, en ze boeken goede resultaten! Charlotte heeft al een paar clinics gehad met haar muziek-klas, en Jonathan heeft volgende week zijn eerste optreden. Ben erg benieuwd hoe hij het doet!

Jakko heeft inmiddels zijn learners drivers licence en mag niet meer autorijden zonder iemand met een volwaardig Canadees rijbewijs. Zo stom, hij heeft ruim 25 jaar zijn Nederlandse rijbewijs maar mag nu dus niet achter het stuur, aangezien ik nog geen Canadees rijbewijs heb. Daarnaast ik het ook nog eens erg onhandig, als hij ergens heen moet, moet ik em brengen. Zijn NL rijbewijs moest ingeleverd en wordt nu door de Federal Police onderzocht op echtheid. Als dat goedgekeurd is, mag hij afrijden en krijgt dan gelukkig wel meteen zijn volwaardige ‘Class 5’ rijbewijs. En dan moet ik hetzelfde proces door…

En last but not least: me, myself and horses! Zoals al verteld rij ik nu Skylar. We zijn 1,5 week aan de gang en boeken al goede vooruitgang. Eigenaresse is zeer tevreden en heeft me het paard al aangeboden om te kopen. Maar dat gaat niet gebeuren hoor! Nu echt geen geld voor, en daarnaast wil ik graag starten met een wat jonger dier en die helemaal opleiden! Eigenaresse Joyce heeft me voorgesteld aan haar man Dale, samen zijn ze eigenaar van de stal waar Skylar staat. Hele lieve mensen en echt geïnteresseerd in mij en mijn gezin! Een hele avond zitten kletsen, en daarbij hebben ze me aangeboden mijn ‘bedrijf’ te runnen vanuit hun stal, dus daar klanten ontvangen om les te geven, paarden te trainen etcetera. Ook zou ik een percentage van het stalgeld van een door mij aangebrachte nieuwe pensionklant gaan ontvangen en kan ik een paard daar neerzetten zonder stalgeld te hoeven betalen. Erg interessant allemaal dus!

Maar dat is nog niet alles wat speelt! Vandaag ben ik in gesprek gegaan met een andere barn, die me min of meer hetzelfde aanbood, maar daarnaast ook nog wil werken aan mijn naamsbekendheid. Er gaat een clinic georganiseerd worden waarbij men een een combinatie van een les Pilates/body awareness krijgt, met een zitles op een simulator en vervolgens een rijles op hun eigen paard. Indien gewenst kan er dan ook nog een zadelcheck aan toegevoegd worden! Daarnaast stuurt deze stal-eigenaresse me op wedstrijden met een van haar paarden, zodat men mij kan zien rijden en hopelijk van mening zijn dat dat er niet verkeerd uitziet en in gesprek gaan!

Kortom: twee aanbiedingen in 1 week, beiden interessant en precies wat ik zocht! Nu gaan we dus werken aan een website, de organisatie van die clinic en het uitzoeken van een geschikt paard om uit te brengen! Wat ben ik hier blij mee zeg, het gaat allemaal zo snel en geeft veel hoop voor de toekomst!

4 Comments

  1. Wat gaaf zeg, dat lukt je in Nederland nooit! Daar kom je niet tussen de gevestigde orde! Fijn dat de kindrren het zo goed doen. En heeft Jakko al zicht op werk? Wrl lastig dat gedoe met het rijbewijs, maar daar wordt tenminste van alles gecontroleerd, hier maken ze ik weet niet hoeveel regels maar nageleefd en gecontroleerd?????? Groetjes, Laura

    1. Nee he, dat is iets waar je in Nederland heeeel hard voor moet werken. Jakko is druk bezig met zijn product, hij is het aan het midificeren naar Canadese maatstaven en gaat het dan hopelijk kunnen presenteren aan bedrijven!
      Wat het rijbewijs betreft: zelfs mensen uit Korea mogen hun rijbewijs zo inwisselen :S ? Slat toch nergens op…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *