Zo is je huis leeg, zo is het weer vol… uitpakken in vogelvlucht!

Keurig netjes om 9 A.M. kwam ‘ie aanrijden: de mooie oranje container! 2016-04-12 08.58.52

Aangezien Jonathan de container heeft mogen verzegelen in Amersfoort, mocht Charlotte het zegel verbreken! Maar ja, zo’n grote knipschaar is best wel erg zwaar, dus papa moest maar helpen!

2016-04-12 09.00.00

En toen gingen de deuren open, en kon alles eruit! Mede dankzij de fantastische hulp van AnneMarie en Sebastiaan (geen setje 😉 ), voor ons totaal onbekende Nederlanders die gereageerd hadden op een oproepje op Facebook, konden we in een recordtijd van ruim 3 uur de hele container lossen. Hard werken, maar ook lol maken en af en toe een korte pauze tussendoor, en om 12.15 A.M.  startte de chauffeur de motor en reed de lege container de straat uit!

2016-04-12 09.54.28

 

 

Frodo was zoo lief, die heeft meer dan de helft van de tijd voor de container gezeten of gelegen!

 

 

 

Maar dan ben je er nog niet, want dan is alles uit de container, maar nog niet allemaal in huis, in de juiste kamer of in elkaar gezet…20160412_170045 Gang20160412_170058  Garage

Na nog flink wat heen en weer gesjouw van dozen en meubels, was er een beetje orde in de chaos en zijn we maar opgehouden met werken, we waren helemaal gesloopt.

20160412_170123  Kelder

Het enige wat we nog wel gedaan hebben is ons bed in elkaar zetten, zodat we in ieder geval weer lekker konden slapen!

20160412_170201 Slaapkamer

En lekker slapen, dat deden we wel!

Woensdag bestond uit niet veel meer dan wederom dozen sjouwen, uitpakken en opruimen. Vooral het uitpakken is leuk, hoe blij kun je zijn met de gewoonste dingen, toiletartikelen, bestek en glaswerk, maar ook zitten op je eigen bank!

Na een lange dag weer moe en redelijk voldaan ons bed in gerold, op naar de donderdag. En die begon met sneeuw! Geen sneeuw die bleef liggen maar toch even grappig! Vandaag even niet uitpakken en organisen, maar eerst naar Calgary. De huurauto moest ingeleverd worden en we moesten naar de Ikea. De kinderen hadden namelijk hun bedden achtergelaten in Nederland, die waren oud en op. Zo gezegd, zo gedaan, een paar uur later, een paar dollars armer en een pick-up voller nog even een stop bij de Best Buy, want Charlotte heeft voor school een laptop nodig.

Gauw naar huis, de boel uitladen en in elkaar zetten en dan is ook de donderdag weer voorbij, wat gaat de tijd toch snel! Te bedenken dat we vandaag precies twee weken in Canada zijn!

Over vrijdag valt niet veel anders te melden dan wederom uitpakken en organiseren, de garage is een stuk meer opgeruimd en geordend, de study van Jakko is een heel end ingericht en Charlotte’s kamer is zo’n beetje klaar. Jonathan heeft een beetje pech, hebben we na lang zoeken eindelijk de poten van zijn bureau gevonden, missen we nog een ander onderdeel ervan, en kan het nog niet in elkaar gezet worden. Morgen maar verder zoeken!

2016-04-11 13.30.27

 

 

 

2 Comments

  1. Aaahhh, Frodo heeft de boel bewaakt.
    Die dacht, als er nu iemand komt die mijn mandje pikt grijp ik hem! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *