All new, all excited!

Wat een dag vandaag zeg! Na een erg rustig weekend met ‘alleen’ maar waar boodschappen doen, en een mooie wandeling maken, ging vandaag het gas erop! Letterlijk en figuurlijk!

De dag begon met een bezoek aan customs in Calgary door Jakko, want jawel, eindelijk was daar het bericht dat onze container in Calgary aangekomen was. Een week later dan gepland, maar goed, daar kunnen we niets aan veranderen. Halverwege de ochtend kwam er een SMS van Jakko dat we helemaal geen controle zouden krijgen en dat alle papieren zonder problemen afgestempeld waren. Hoe heerlijk, want tegen die controle zag ik wel erg op hoor, ze gaan dan echt alles uitpakken en bekijken, en dan zouden ze toch ook dingen tegenkomen die iets anders op de lijst staan dan hoort. Maar goed, geen controle, geen stress, iedereen blij!

Door naar het volgende agendapunt: inschrijven bij de Alberta Health, oftewel zorgverzekering. Geen idee of Jakko dat zonder ons kon doen of niet, maar gelukkig kon dat. Ook weer iets dat afgestreept kan worden van de to do-list. Terwijl hij daarmee bezig was, werd ik thuis gebeld door de bank, mijn creditcard was binnen! Ook al zo snel, nog geen 5 werkdagen! Vanmiddag maar ophalen dus!

Door naar het middagprogramma. Jakko was inmiddels thuis en na de lunch zijn we via de bank doorgereden naar verschillende winkels. Wat een gave winkels heb je toch, los van de Walmart (vergelijkbaar met een Albert Heijn en een warenhuis ineen) vind je hier ook een prima hardware store (Gamma of Praxis in NL), een Dollarama (Action) en ook een Canadian Tire (outdoorshop, sportwinkel, kookwinkel, fietsenwinkel, gereedschapswinkel, electronicawinkel en nog veel meer in 1). Gelijk de creditcard maar uitgetest en een nieuwe stofzuiger aangeschaft bij de CT, die we toch ook echt nodig hebben met Frodo! Bij de Walmart nog flink wat voorraden ingeslagen en toen weer terug naar huis. En toen kon het feest pas echt beginnen, verzekering regelen want: DE AUTO, de F150 Limited, stond op ons te wachten!

Even leek het erop dat het niet zou gaan lukken om alles rond te krijgen, maar op het nippertje toch wel, en zijn we nu de zeer trotse eigenaren van onderstaande bak. Wat een wagen, groot, mooi, verrassend stil en heerlijk luxe! Hier gaan we zeer veel plezierige kilometertjes mee maken!

2016-04-11 20.16.03

2016-04-11 20.17.46

2016-04-11 20.16.342016-04-11 20.19.13 2016-04-11 20.16.20

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *