Okotoks

Vandaag is het Okotoks tijd. Okotoks is een klein plaatsje (we zouden het een dorp noemen in Nederland) ten zuiden van Calgary. Het heeft een dorps karakter met een ouderwetse winkelstraat zoals je ze soms in Nederland nog tegenkomt.

Voordat we in dat centrum aankomen bezoeken we wat woonwijken waarbij we totaal verliefd worden op een klein wijkje aan de rand van het dorp, bovenop een heuvel en MET uitzicht op de Rockies! Dat lijkt niet erg belangrijk maar je moet het zien om te begrijpen waarom we hier zo enthousiast over zijn denk ik.

We stappen er uit en lopen een rondje, waarbij Kim van de gelegenheid gebruik maakt om onze auto (nu ja, beestachtig grote en voor Nederlandse maatstaven over de top krachtig en luxe) op de foto te zetten.

Nissan Armada

Dit ding heeft dus 2 voorstoelen, 2 achterstoelen en daarachter een bank met ruim plaats voor 3 personen, en daarachter dan nog en ruime laadruimte. We hadden die bank plat liggen om de koffers te kunnen vervoeren, maar die hebben we snel weer rechtop gezet na de eerste keer boodschappen doen. Na 1 keer remmen schoven alle boodschappen tussen de stoelen en de ingeklapte bank en daar was haast niet meer bij te komen! Er moest iemand bijna helemaal plat in de auto liggen om de boodschappen te kunnen redden.

Als we in Calgary in het centrum rijden vullen we met deze auto bijna een complete rijstrook op, het is alsof je in een kleine vrachtwagen rijdt. Een normale parkeergarage zit er ook niet in, en we hebben geluk dat hij wel in de parkeergarage onder het appartement past. Jonathan is er dol op, hoe groter hoe beter!

Terug naar Okotoks. In het centrum vinden we een soort van ‘Action’ winkel met daarin een afdeling Nederlandse artikelen!

Dutch import

Best wel apart maar veel zullen we er niet van kopen, gezien de prijs. Een pak hagelslag was zo’n 7 a 8 dollar! Dat zijn dure stukjes chocola 🙂 . Maar het is wel leuk om te zien en blijkbaar is er vraag naar.

‘s Middags zijn we terug in de stad en praten we met Ariëtte van findCalgaryHome.ca. We kletsen bij (we hadden haar 3 jaar geleden ook al ontmoet) en bespreken de huizenmarkt hier. Het is hier nu rustiger op die markt dan 3 jaar geleden. Dat betekent dat huizen niet na 1 maand, maar na 2 maanden gemiddeld verkocht worden! Wat je rustig noemt, vergeleken met de situatie in Nederland (6 maanden gemiddeld) is dat niet echt rustig. Maar dat het afkoelt is goed voor ons, als binnenkomers op de huizenmarkt hier. Dat is goed om te horen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *