Off to school

Een van de dingen die op de agenda stonden, was een bezoek aan een of meerdere scholen, om te zien wat het schoolsysteem hier inhoudt en waar we onze kinderen eventueel naartoe kunnen sturen. Na wat speurwerk op internet wisten we dat er een soort grens tussen de grades 8 en 9 ligt, te vergelijken met de overstap van de basisschool naar de middelbare school in NL.  Charlotte zal terechtkomen in grade 7 en Jonathan in grade 9. Oftewel, we moeten twee geschikte scholen vinden…

Iets waar je hier echt heel erg rekening mee moet houden, is de plaats waar je woont t.o.v. de school waar je kind heen gaat. Het devies luidt dan ook om eerst een school te zoeken en dan te kijken waar je kan wonen. We waren er in Nederland al een klein beetje uit dat Cochrane toch wel een goede plaats zou zijn om te gaan wonen, dus zijn we daar ook gaan kijken voor scholen. We kwamen uit bij de Bow Valley High School voor Jonathan en de Mitford School voor Charlotte.

Beide scholen ontvingen ons hartelijk en we hebben erg veel informatie gekregen over het onderwijs in Alberta in het algemeen en over de scholen in het bijzonder. Jonathan werd helemaal blij van het feit dat er op ‘zijn’ school veel aan soccer gedaan werd, terwijl Charlotte te horen kreeg dat de 7e en 8e graders allemaal hun eigen locker hebben op school.

Met een goed gevoel stapten we weer in de auto, om na een korte rit uit te stappen bij de local sub, Quiznoz in dit geval, alwaar we een heerlijk stuk pizza, broccolisoep en sandwich gegeten hebben.

20151015_134201

 

Maar ja, dan ben je er nog niet, want welke wijken vallen binnen de grenzen van beide scholen? We kregen van de BVHS een map mee met hun district, welke ook min of meer bij het Mitford horen. En dan ga je rondrijden, kijken hoe de wijken liggen, wat voor soorten huizen er staan, en ook in welke wijken je mountain view vanuit je huis hebt. Want wat is er nou mooier dan ontwaken en je ontbijt op je deck te kunnen eten terwijl je zicht hebt op de Rockies?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *