Like a Bass Pro

Omdat we toch een keer alvast aan de Rockies willen ruiken (soort van) en we de zware lompe bergschoenen in Nederland hebben gelaten, vinden we dit een mooie reden om vandaag naar Bass Pro te gaan. Dat is een mega-grote outdoor shop tussen Calgary en Airdrie aan de Deerfoot Trail.

Needless to say, als we zeggen groot, dan bedoelen we ook GROOT.

Bass Pro 1

Deze winkel verkoopt niet alleen spullen, het is meteen een bezienswaardigheid. Er hangt een vliegtuig aan het plafond (vliegtuig), en een heuse rotspartij met waterval die uitmondt in een stromende ‘creek’ vol met vissen.

En overal opgezet wildlife.

Bass Pro 2

Van wolven en zelfs een ijsbeer tot vosjes.

Bass Pro 3

Gelukkig slagen we ook wat de aankopen betreft. Kleding en schoenen zijn hier eigenlijk niet echt duur. Dat valt weer mee! Ze hebben er ook een hele verzameling geweren en pistolen (voor de jacht). Ons is al diverse malen verteld dat hoewel veel mensen in Canada vuurwapens hebben de regels hier een stuk strenger zijn dan in de USA. Zo moet je vuurwapens en munitie bijvoorbeeld in een afgesloten kluis bewaren. Bovendien mag je ze niet zomaar bij je hebben in het dagelijks leven.

Interessanter is de verzameling bogen. Jonathan is meteen geïnteresseerd, hij had in Nederland ook al wel eens laten vallen dat boogschieten hem wel wat leek. In Nederland is boogschieten redelijk exotisch, maar het zou hier zomaar eens een meer voorkomende bezigheid kunnen zijn. We zullen zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *