Over vissen, walvissen, kwallen en vuurwerk

Vandaag is onze eerste volle dag in Vancouver. Kim moet natuurlijk op tijd op om naar de clinic te gaan, en we ontbijten samen al om 7 uur. Kim is snel weg en wij wachten tot halverwege de ochtend voordat we ons naar downtown wagen. Dat gaat eerst met de bus en dan met de skytrain. De hele reis duurt zo’n drie kwartier, maar we zien wel een groot deel van Greater Vancouver aan het raam voorbij glijden.

Vancouver downtown ligt op een soort schiereiland met aan de noordzijde Vancouver Harbour en aan de zuidkant English Bay en False Creek. Wij rijden naar de punt van dat schiereiland en stappen midden in downtown Vancouver uit. Ik wil perse eerst even naar een tweedehands boekhandel, gewoon om te kijken. Dat loont de moeite want het is een paradijs voor boekenliefhebbers. Ze hebben er de boeken in bergen op de grond liggen! Ik mocht er geen foto’s nemen maar ik vond wel een foto op de internets : dit dus!

Daarna lopen we langs het Waterfront waar je uitkijkt op het moderne concertgebouw en congrescentrum en waar allemaal grote flats staan met dure appartementen (nagekeken, je bent er zo 2000 dollar per maand kwijt voor een condo met 1 slaapkamer).

Coal Harbour

Coal Harbour

Coal Harbour

Coal Harbour

Coal Harbour

Coal Harbour

We slenteren langs de bootjes, restaurants en best wel veel andere mensen en eten een broodje terwijl we van het uitzicht genieten. Daarna lopen we Stanley Park in, op weg naar het Vancouver Aquarium. Daar is het ontzettend druk dus we gaan eerst maar eens in Stanley Park zitten en wat lezen en luieren.

Stanley Park

Stanley Park

Wanneer we een uur later terug gaan is het een stuk rustiger en kunnen we direct bij de “express kiosk” kaartjes kopen en daarna zo langs de rijen wachtenden naar binnen lopen *grijns*. Ik snap nooit waarom mensen niet even om zich heen kijken, en meteen in de rij gaan staan om bij de gewone ticket booth een kaartje te kopen als het ook veel makkelijker kan.

Het aquarium is mooi en we lopen er van de een naar de andere bijzondere vertegenwoordiger van aquatisch fauna en flora op onze planeet. Hieronder maar gewoon een paar foto’s.

Zeepaardje

Zeepaardje

Koraalduivel (hier bekend als Lion Fish)

Koraalduivel (hier bekend als Lion Fish)

Kwallen

Kwallen

Nog meer kwal

Nog meer kwal

Beluga Whale (hier ondersteboven zwemmend)

Beluga Whale (hier ondersteboven zwemmend)

Aan de ene kant moest ik denken aan het gedoe om het Dolfinarium in Harderwijk, met de protesten dat het niet goed is om dolfijnen etc in gevangenschap te houden, maar aan de andere kant werd tijdens een presentatie met dolfijnen uitgelegd dat de meeste dolfijnen (en waarschijnlijk ook die Beluga hierboven) naar het aquarium gebracht zijn nadat ze in netten verstrikt raakten of op het strand gevonden zijn en anders gestorven waren. Nu worden ze ingezet voor onderzoek, bijvoorbeeld om zendertjes te testen die dan weer op wilde dieren gebruikt kunnen worden voor verder onderzoek en bescherming.

Nadat we het aquarium uitkomen is het tijd om een rendez-vous met Kim af te spreken. Dat willen we doen in de buurt van English Bay Beach, aan de andere kant van Stanley Park. We lopen erheen en springen in de auto als Kim langskomt maar daarna zitten we in de problemen. We zijn terecht gekomen in de aanloop naar een vuurwerk show in het kader van “The Celebration of Light”

We kunnen de auto nergens kwijt en komen uiteindelijk maar weer aan de andere kant van de stad uit, zodat we met zijn allen nog een keer langs Coal Harbour lopen. Hoewel het vuurwerk spectaculair belooft te zijn begint het pas om 10 uur, en moeten we er heen lopen en daarna weer terug en dan nog de stad uit zien te komen, met een voorspelde verkeerschaos omdat er veel, heel veel mensen op af komen. En Kim moet zondag om half acht weer in de auto zitten, dus met tegenzin gaan we op tijd naar huis en sluiten onze eerste dag hier af.

Tot morgen vancouver!

Tot morgen vancouver!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *