Getting acquainted!

Na gisteren ook weer aan de gang geweest te zijn met het zoeken naar een auto, hebben we ook een ritje naar Calgary gemaakt, naar een Nederlands gezin dat eind van de maand weer terug moet naar NL. Via via kwamen we in contact met elkaar, en we konden een aantal elektrische apparaten van ze overnemen. Erg fijn, zo kunnen we nu zelf brood gaan bakken (brood hier is erg duur en van veel mindere kwaliteit), ijs maken (Charlotte blij) en de kelder warm houden (is aardig koud daar). Ook hebben we alvast de kerstverlichting klaarliggen!

Vandaag stond in het teken van school voor Charlotte, luchtvracht en een auto kopen. Charlotte mocht zich om 8 uur vanmorgen al melden bij de administratie, waarna ze naar haar klas gebracht werd en twee uurtjes mee mocht draaien. Die draai vond ze heel snel, en stuiterend kwam ze om 10 uur weer naar buiten, ze mag namelijk al meteen mee op field trip met de school band eind van deze maand, naar Banff, inclusief overnachting. Hoe leuk!

Om 11 uur reed keurig netjes volgens planning de vrachtwagen voor met onze luchtvracht:

2016-04-07 11.03.56

De slimmerds hadden alleen geen vorkheftruck mee, dus moest de kist in de vrachtwagen open gemaakt en uitgepakt worden. Maar goed, dat zij zo, klus was vlot geklaard en vooral Jakko was blij dat hij zijn PC in huis had (ware het niet dat hij nog geen bureau heeft om em op te zetten 😛 )!

Om drie uur kregen we dan bericht dat de auto binnen was, en dat we een proefrit konden gaan maken. Zo gezegd, zo gedaan, en ik kan niets anders zeggen dan: wat een gave bak! Echt alles erop en eraan, de meest luxe uitvoering van de F150, de Limited edition. De verkoper was er ook verliefd op! Maar hij had pech, na wat dimdammen over de prijs en de accessoires hebben we de handen geschud en zijn we eigenaar van deze auto!

2016-04-07 17.19.08

Als de Canadese bank niet zo stom was geweest ons verkeerde informatie te geven, hadden we em morgen al op kunnen halen, nu wordt het maandag. Een heel weekend wachten op dit moois is wel lastig hoor!

Morgen zoals het er nu uitziet een rustig en warm dagje in de planning, verwachting is een graad of 23! Heerlijk!

3 Comments

  1. Blij te zien dat de comments het weer doen 🙂
    Mooie bak hoor, en fijn dat de kids het goed doen bij de kennismaking met hun school! Zitten ze op Mitford of Glenbow?

  2. Charlotte gaat naar Mitford, waar we echt erg vriendelijk welkom geheten werden en ze heel direct met het kind bezig waren i.p.v. met ons ouders. Jonathan gaat naar Bow Valley High School, ook een fijne indruk van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *