Cars 2?

Ja, hoe zit dat nou met die achterlijk kleine Nissan op de oprit? Hebben we de Ford eruit gedaan en deze ervoor in de plaats terug gekocht? Of is het de tweede auto geworden zonder dat we nu al twee auto’s nodig hebben? Of toch iets anders…?

Dat laatste is het geval. Helaas… Maandag twee weken geleden was ik rond 5 PM op weg naar huis, na een fijne training en een gezellige middag op stal bij Simon Says. Niks aan de hand zou je zeggen, ik rij die weg bijna dagelijks en nog geen grote problemen gehad. Tot nu. Er komt een grote dumptruck (vuilniswagen met open bovenkant) vanuit de andere richting mij tegemoet, en op een meter of 10 bij mij vandaan zie ik een behoorlijk groot en zwaar stuk plastic van die truck opwaaien. Mijn kant op, met een stevige vaart. Even weet ik niet wat ik het beste kan doen, blijven rijden of naar rechts sturen en de lager liggende goot belanden. Al snel besluit ik maar gewoon te blijven rijden en te zien wat er gebeurt. Wham! Nee, niet de band uit de jaren 80? die op de radio speelt, maar dat stuk plastic vol tegen de linker voor- zijkant van de auto. De buitenspiegel slaat met een harde klap tegen de zijruit, en ik beland alsnog bijna in de goot. Ondanks dat ik het aan zag komen toch een flinke schrik, daarna gaan mijn hersenen weer werken en trap ik hard op de rem, keer de auto om en ga met 160 km/uur achter de vrachtwagen aan. Want die beste chauffeur heeft natuurlijk helemaal niet doorgehad dat ie wat verloren had…

Enfin, vrachtwagen ingehaald en tot stoppen weten te brengen, en met trillende benen uit de auto gestapt. Meneer aangesproken en gemeld wat er gebeurd was, en zijn eerste reactie? Niet de vraag of ik ok was, nee, hoeveel ik wilde hebben voor de kapotte spiegel…

2016-08-15 17.31.43

Even denk ik: Doe maar 1000 dollar, dan hou ik geld over, maar nee, ik zeg tegen em dat ik geen geld accepteer en het via de verzekering wil spelen. Want is het wel 1000 dollar of misschien iets meer? En wat gaat dat betekenen voor onze premie? Ik noteer de naam en de gegevens van zijn baas en het kenteken van de vrachtwagen, en stel em nog even de vraag of hij het ermee eens is dat het zijn schuld is dat mijn auto beschadigd is. “If you say so…”

Naar huis dan maar, al bellend met Jakko om te melden wat er gebeurd is en dat we schade hebben, en dat het behoorlijk kut is om zonder buitenspiegel te rijden. Eenmaal thuis komen we erachter dat het niet alleen de spiegel is die kapot is, maar dat ook de voor-zijkant flink gekrast is en dat de voorruit serieuze krassen heeft. GRRRRRR. Blij dat ik niks heb en  blij dat ik geen geld geaccepteerd heb. Gelijk de verzekering ingeschakeld en te horen gekregen dat we de schade moeten laten taxeren, en bij meer dan 2000 dollar schade moet er aangifte gedaan worden. Dat de volgende dag voor de zekerheid sowieso maar gedaan, dus daarmee ook onze eerste ervaring met de RCMP gehad. Op naar het schadebedrijf, en na uitvoerig bestuderen en markeren is de hele linkerkant van de auto van voor naar achteren met roze stift bewerkt. Overal krassen gevonden, en ook beschadigde rubbers, plastic delen gekrast en de zijruit heeft een ster door de klap waarmee de spiegel ertegen is gegaan. Spiegel zelf dus ook, en de krassen op de voorruit die waarschijnlijk niet zo maar weg te poetsen zijn. Pfff, veel meer dan ik verwacht had.

De auto is niet meer safe to drive, dus moeten we een vervangende auto, tadaaaa, de Nissan Altima!

Nu is het een zaak tussen de verzekeringen, en de schade is getaxeerd op zeker 6600 dollar. Vandaag te horen gekregen dat ze akkoord hebben van de verzekering dus het schadebedrijf mag aan het werk, en hopelijk hebben we dan over twee weken eindelijk ons eigen wagentje weer terug…

2 Comments

  1. Ben erg blij dat jij niks hebt. De auto is vervangbaar, jij…… Ook goed je hoofd koel gehouden, best knap onder zo’n omstandigheden. Hopelijk wordt alles naar wens opgelost.

    1. De verzekering is ermee bezig. Vrijdag hebben ze groen licht gegeven om tot reparatie over te gaan, hopelijk hebben we binnen twee weken de auto weer terug!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *